Smultronbaket

Kärlek till mat och bak börjar med röda smultron!

Chokladkaka med Ferero Rocher och Marabou mjölkchoklad

Publicerad 2015-04-16 13:23:00 i Bakverk,

Det var länge se'n! Men det sista jag har haft tid att syssla med är matlagning (tyvärr). Så idag kände jag bara att jag MÅSTE få börja baka igen, och det fick bli något snabbt och enkelt, i det här fallet en chokladkaka/kladdkaka med Marabou mjölkchoklad i smeten + Ferero Rocher som utsmyckning!
Magiskt gott, även om jag tror att jag gräddade lite för länge och hade lite för mycket socker i min, så jag har modifierat receptet nu när jag lägger upp det.
 
Chokladkaka med Ferero Rocher och Marabou mjölkchoklad

Ugn: 175 grader
 
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 msk kakao (får gärna vara lite rågade matskedar)
2 ägg
1 dl ljus sirap
100 g Marabou mjölkchoklad (godaste chokladen som finns enligt mig!!)
5 kulor Ferero Rocher
 
Tillagning:
Smörj en springform (eller sätt bakplåtspapper i botten och smörj kanterna).
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna (mjöl, socker, vaniljsocker, salt, kakao). Vispa loss äggen. Tillsätt de torra ingredienserna, men blanda inte igenom så det blir en stor degklump. Tillsätt sirapen. Blanda igenom smeten helt. Tillsätt det smälta, något avsvalnade smöret. 
Smält chokladen i vattenbad. Under tiden delar du Ferero Rocher-kulorna i halvor. Använd brödkniv med många naggar och skär igenom försiktigt. 
Blanda ned den smälta chokladen i smeten. 
Häll ut smeten i springformen. Tryckt ned de delade Ferero-kulorna i smeten. 
Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt svalna i formen. 
 
Servera med valfritt tillbehör (om du vill ha något). Jag åt med hallongrädde och upptinade frysta hallon!
 
Gällande tiden i ugnen:
Jag hade min i ugnen i exakt 20 minuter och tyckte att den blev för torr för min smak. Den var god men inte kladdkakeliknande, vilket jag nog hade haft för avsikt. Så hur länge man gräddar får väl bero på vilken konsistens man önskar. 
 
 

Om

Min profilbild

Anna Regina

Jag har startat den här bloggen som ett sätt att kunna motivera mig själv till att bli hälsosam och börja träna. Mitt mål är att äta vanlig mat och att röra på mig vanligt, kort och gott. Inget mer. Självklart kommer det att bli en del söta bakverk också, en gång i veckan i måttliga mängder. Följ med på min resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela