Raggmunk!
Potatis är ju verkligen magiskt! Det går att variera i det oändliga! Raggmunk är en favorit här hemma som vi tyvärr gör alldeles för sällan. Men idag är det lov så det fanns både tid och ork till det,
Raggmunk 2-3 personer
1 dl vetemjöl
1,5+1 dl mjölk
0,75-1 tsk salt
1 ganska litet ägg
4 stora fasta potatisar
smör att steka i
Blanda mjöl, salt och första mängden mjölk till en klumpfri smeT. Tillsätt ägget. Tillsätt resten av mjölken.
Skala potatisen och riv den snabbt. För varje potatis du rivit klart blandar du ner den i smeten. Potatisen oxiderar nämligen väldigt fort. Innan du river sista potatisen sätter du på stekpannan på uppvärmning så den är klar att börja användas direkt när du är klar.
Tiv den sista potatisen. Blanda igenom hela smeten lite snabbt.
Stek i rikligt med smör! kan inte underskattas, för ingenting bränner vid lika mycket som potatis. Jag steker på lite mer än medelvärme, alltså ca. 8/12 eller 4/6.
Peta inte för mycket på raggmunken som steker innan du vänder den. Den brukar oftast börja lossna lite smått när ena sidan är klar Och går att vända lätt då.

Vi åt våra raggmunkar med bacon och vår hemkokta sylt (den var inte bara lingon, utan lite blandat men med lingon som bas) ? Hur gott som helst!