Smultronbaket

Kärlek till mat och bak börjar med röda smultron!

Spenatsoppa med hemmagjord buljong

Publicerad 2015-05-14 19:51:00 i Matrecept,

Ät mer grönt! Måste man väl ändå säga låter bra. Här är en vegetarisk klassisk spenatsoppa med egengjord buljong. Jag märkte att jag inte hade buljongtärning hemma, så jag löste problemet själv. Soppan är både nyttig och kalorisnål.

Spenatsoppa till ca 5-6 personer
600 g fryst hackad spenat
2 dl mjölk
1 msk smör
2 msk vetemjöl

Buljong:
1 morot (mellanstor-stor)
1 stor gul lök
0,5 dl vatten

+ ca 7-8 dl vatten till spädning

Buljong:
Skala löken och skär i mindre bitar. Skala moroten och skiva. Koka i vatten i ca 15 minuter. Spara kokvattnet när du häller av det. Mixra lök och morot + en del av det sparade kokvattnet. Tillsätt resten av kokvattnet.

Soppan:
Smält smöret. Tillsätt mjölet och rör ihop. Ta från plattan. Tillsätt det mesta av mjölken under omrörning och rör ut tills klumparna löst sig. Tillsätt resten av mjölken. Låt det småkoka i någon minut. Lägg i spenaten och den mixrade buljongen. Låt spenaten tina. Tillsätt en del av vattnet. Låt det koka upp när spenaten är smält. Späd till önskad konsistens.
Salta och peppra.

Till servering: Gärna ett ägg per person



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anna Regina

Jag har startat den här bloggen som ett sätt att kunna motivera mig själv till att bli hälsosam och börja träna. Mitt mål är att äta vanlig mat och att röra på mig vanligt, kort och gott. Inget mer. Självklart kommer det att bli en del söta bakverk också, en gång i veckan i måttliga mängder. Följ med på min resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela