Nyttigare sockerkaka
Det här blev en liten men ändå mycket nyttigare sockerkaka smaksatt med apelsin.

2 ägg
1,5 dl socker
50 g smör
1,25 dl mjölk
1,5 dl fiberhavregryn (dvs gryn + kli)
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
skal av 1/2 stor apelsin
3 msk pressad apelsinjuice
Ugn: 175 grader
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag bröade med fiberhavregryn.
Vispa socker och ägg riktigt poröst, helst med elvisp. Kör havregrynen i en mixermatberedare så det blir mjöl. Om inte exakt allt är mjöl gör det inget! Blanda mjölsorterna och bakpulver.
Häll i avsvalnat smör och mjölk i äggsmeten. Sila ned mjölblandningen. Riv i apelsinskal och pressa 3 msk apelsinjuice ur apelsinen och tillsätt det.
Häll smeten i formen och grädda i ca 35-40 min i nedre delen av ugnen.
